Profil & Tryck

From the Blog

Att synas i Stockholm med hjälp av skyltar

En skylt kan ge mängder av olika budskap, från reklam till information. Väldesignade och välplacerade skyltar i Stockholm kan ge mottagaren precis rätt information när de ser den.

Många är de som tycker att världen är nedlusad med reklam. Att bara slänga upp en skylt utan finess och eftertanke är som att slänga pengarna i sjön. Ska man sätta upp skyltar i Stockholm är det bra att fundera på vilket syfte skylten ska ha.

Är skylten tänkt att göra reklam för ett företag eller ett event? En skylt som är kladdig, rörig och stökig kan ha svårt att nå ut med budskapet till mottagaren. Ju enklare och snyggare skylt desto lättare för mottagaren att läsa av innehållet och förstå budskapet.

Placering och utformning av skyltar

Självklart spelar även placeringen in i hur skylten bör utformas. En skylt för en byggnation som ska ske kan innehålla mycket information, för att ge förbipasserande besked om vad som händer. En fasadskylt kanske bara ska upplysa om vilket eller vilka företag som finns i byggnaden.

Det är bra att berätta för skyltfirman vilka parametrar som är viktiga när man planerar att göra skyltar i Stockholm. Placering, budskap och utformning är väsentligt att veta om innan skylten ska skapas. Handskrivna skyltar kan vara mysigt och trevligt, men det kräver också att man kan texta och skriva snyggt. Har man inte handstilen för en skylt så är det bättre att gå direkt till skyltfirman och planera för de skyltar som behövs.