Profil & Tryck

From the Blog

Fastighetsjurister hjälper dig med ekonomisk plan för BRF

Är du med i en nystartad BRF eller en som funnits i många år? Oavsett vilket behöver du en fullgod ekonomisk plan för BRF och kan få hjälp med att skaffa det.

Alla bostadsrättsföreningar behöver en ekonomisk plan som är registrerad hos Bolagsverket. Det är lite av en budget som presenterar hur föreningen mår ekonomiskt. Om någon är intresserad av att köpa en bostad ska de kunna titta i den ekonomiska planen och se hur det går för föreningen.

Hur en ekonomisk plan ska se ut regleras i lag, mer exakt i 3 kap. av Bostadsrättslagen. Detta är en del av fastighetsjuridiken och det kan vara komplicerat för alla som inte är utbildade inom juridik. Det innebär dessvärre inte att du kan hoppa över det här. Det finns dock hjälp att få.

Ekonomisk plan för BRF blir lättare med en fastighetsjurist

Eftersom en BRF behöver en ekonomisk plan har det kommit jurister som är experter inom fastighetsjuridik. De kan allt om lagarna som gäller för Sveriges bostadsrättsföreningar. Det inkluderar självklart bestämmelserna för en ekonomisk plan. Därför kan du och din BRF få hjälp att upprätta en ekonomisk plan som följer alla regelverk.

Skulle en ekonomisk plan inte följa riktlinjerna i Bostadsrättslagen kommer det att uppstå många problem. Däribland att människor faktiskt inte får vara med i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer dessutom andra påföljder. Det gör det viktigt att skaffa en juridisk partner om det inte finns juridiskt kunniga personer i föreningen, detta för att undvika omfattande problem.