Profil & Tryck

From the Blog

Gå en HLR utbildning i Göteborg – du kan rädda någons liv

Vem som helst kan drabbas av ett plötsligt hjärtstopp. Då handlar det om minuter för att överleva. Vem som helst kan rädda liv. Gå en HLR-utbildning i Göteborg.

Varje år drabbas ca 8 500 personer i Sverige av hjärtstopp. Av de fallen sker cirka 6 000 utanför sjukhus. Endast cirka 10 procent av dem överlever. Om någon genast kan ge hjärt- och lungräddning (HLR) ökar chansen att överleva. De minuter det tar för ambulansen att komma till platsen är avgörande för om personen du har framför dig kommer klara sig eller inte. Men många är rädda för att göra fel vid HLR, och många kan inte alls grunderna. 

För att känna dig säker på vad du ska göra om någon i din närhet plötsligt faller ihop är det viktigt att du regelbundet repeterar kunskaperna. Du behöver inte ha en sjukvårdsutbildning för att genomgå en HLR-utbildning. Några timmars utbildning i HLR kan göra att du inte står handfallen den dag någon närstående behöver livräddande insatser. 

En HLR-utbildning tar bara några få timmar

Om du vill gå en välplanerad HLR-utbildning i Göteborg behöver du bara avsätta några timmar för att få all den kunskap och träning du behöver för att själv kunna utföra hjärt- och lungräddning i skarpt läge. Det är viktigt att du får både en teoretisk genomgång och att du får träna praktiskt. 

Om du regelbundet får träna på hur hårt du behöver göra hjärtkompressionerna, hur mycket luft du behöver blåsa in i den som slutat andas samt hur en hjärtstartare ska användas kommer du känna dig mycket säkrare om du en dag måste utföra livräddning. Vem vet, kanske är det den som står dig närmast som kommer behöva din hjälp för att överleva.