Profil & Tryck

From the Blog

Live shopping – innovativt koncept inom e-handeln

Live shopping är ett innovativt koncept inom e-handeln som tillåter kunder att få en direktsänd demonstration av en produkt och en öppen dialog med företaget.

Har du någonsin hört talas om liveshopping? Inte? Då kan det vara värt att kolla upp. Liveshopping är ett nytt innovativt sätt inom e-handel att visa upp produkter. Live shopping tillåter åskådaren att få en direktsänd demonstration av hur produkten kan användas. Därtill får försäljaren möjligheten att få en genuin kontakt med sina kunder.

Under liveshoppingen kan åskådarna integrera med teamet bakom kameran och direkt få ett svar om produkten tack vare en chattfunktion. Under livesändningen finns självklart möjligheten att enkelt klicka hem produkten. Det är ju trots allt liveshoppingens huvudsyfte.

Live shopping som väcker intresse och säljer

Hur en liveshopping ska utformas är helt och hållet upp till kreatörerna. Det kan handla om en enkel demonstration eller ett samtal med gäster angående produkten. Kreativitet kan flöda fritt vid skapandet av en liveshopping och både färdiginspelat och direktsänt material kan användas. Det viktigaste är att innehållet fångar åskådarens uppmärksamhet och väcker ett intresse kring produkten.

Vid lansering av en produkt kan liveshopping användas för att skapa uppmärksamhet. Kanske är det en helt ny produkt av sitt slag, då passar en demonstration utmärkt, inte minst för att potentiella kunder ska förstå produkten. Det tillåter en dialog mellan säljare och kund och budskapet om varför man bör köpa en produkt kan förstärkas. Att tala direkt till sin publik blir mer slagkraftigt.