Profil & Tryck

From the Blog

Pallställ – värt att tänka på

Dags att investera i pallställ? Genom att välja rätt modell och rätt typ av pallställ kan man som företag inom lager lösa upp många av de logistiska knutar och utmaningar som dagligen dyker upp under en arbetsdag. Mycket av den ineffektivitet som kan synas på ett lager kan spåras just till pallställ och att man, helt enkelt, har sådana som inte alls ligger i linje med de behov man har – eller hur den egna lokalen ser ut.

Det är det som är vanskligt när man investerar utan någon vidare undersökning och behovsanalys: risken är att man får en lösning som är bra – men inte för just det man själv håller på med. Här nedan tänkte vi presentera några tankar om pallställ och därigenom kanske underlätta för er i framtiden och göra att ert val blir lite bättre. Enligt följande:

  • Skräddarsy pallställ. Det är viktigt att man utgår från hur behoven ser ut – men även hur lokalen är uppbyggd – när man investerar i pallställ. Detta är också möjligt att få hjälp med. Man behöver aldrig chansa. Idag finns tillverkare som gör pallställ på beställning och som kan bistå med expertis redan på planeringsstadiet. Hur höga pallställ kan ni ha, vilken vikt ska de klara och vilket system använder ni primärt på ert lager? Den skräddarsydda lösningen optimerar er verksamhet!
  • Säkerhet. Viktigt är att de pallställ ni beställer också kan hantera de vikter ni normalt hanterar. Att maxvikt finns angivet är ett självklarhet, men även gällande exempelvis placering och förankring så måste man hitta en trygg, genomtänkt lösning. Ta hjälp även med detta!
  • Begagnat? Ja, i vissa fall kan man tjäna på att investera i begagnade pallställ – men givetvis är det viktigt att dessa A) är kontrollerade och i ett bra skick B) baserat på ovan nämnda: har kapacitet att hjälpa er i den dagliga verksamheten. Kolla alltid upp mått och andra detaljer innan. Begagnade pallställ kan definitivt vara en bra lösning.

Läs mer om pallställ på denna sida: pallställ.net