Profil & Tryck

From the Blog

Så kan kommunikativt ledarskap få till ett bra samtal på mötet

En kurs i kommunikativt ledarskap är perfekt för dig som vill att din personal ska se fram emot era möten på kontoret. Som chef är det du som styr samtalet.

Säkert har tiden med ständiga Zoom-möten under coronapandemin fått dig som är chef att upptäcka hur viktig den verbala kommunikationen är för ditt ledarskap. Kanske studsar du redan vid formuleringen “verbal kommunikation”: vad är det för trams? Bra fångat. Ett bättre ord hade nämligen varit “samtal”.

Precis så ska du tänka som ledare om du vill få fram ditt budskap på kort tid till dina medarbetare. Skippa krångligt språk de gånger det finns ett enkelt sätt att uttrycka dig på. En kurs i kommunikativt ledarskap kan lära dig mer om detta.

Kommunikativt ledarskap ger effektiva möten

Att gå en kurs i kommunikativt ledarskap kan hjälpa dig som vill effektivisera dina möten. I en perfekt värld kommer ett möte på er arbetsplats vara något som medarbetarna ser fram emot med glädje. Och en nyckel till att mötena ska bli uppskattade är att alla som deltar känner att de får ut något av dem på kort tid. Det vill säga, att ni lyckas kommunicera med varandra på ett effektivt sätt.

Ditt ledarskaps kommunikation handlar alltså inte bara om hur du personligen kommunicerar med dina anställda, utan hur ett mötes hela samtal flyter på mellan alla inblandade. En komplex uppgift, som du lätt kan lära dig genom en kurs i kommunikativt ledarskap.