Profil & Tryck

From the Blog

Tänk brett när ni ska trycka företagskläder

Tänk brett när ni ska trycka företagskläder! Många företag väljer att trycka upp företagskläder. Det är bra. Kläderna i fråga ger en möjlighet till reklam och annonsering och detta utan någon vidare ansträngning. man trycker upp sin logotyp på olika plagg, man delar ut dessa till kunder – och använder dem som en del av arbetsuniformen – och därefter så skördar man frukterna.

Det man kan säga om detta är att många företag skördar frukter enbart vid speciella säsonger; det gör att man går miste om andra. För, vilket plagg är det vanligaste att trycka en logotyp på? T-shirts. Det är, för all del, ett bra plagg att använda – men det är också ett plagg som kolliderar med vårt svenska väder. Vi har trots allt en lång vinter, eller hur?

Det ni måste göra är att tänka brett när ni ska trycka företagskläder. De obligatoriska t-shirts som kommer att ha er logotyp över sig måste kompletteras. Vad sägs om att exempelvis trycka på huvtröjor, på handskar, på mössor, på arbetshjälmar och på täckkläder. Dessa används betydlig mer än vad en t-shirt gör och där blir också den passiva reklam som profilkläder innebär betydligt mer lönsam.

Som företag tjänar man definitivt på att tänka lite bredare och mer långsiktigt än att enbart fokusera på ett plagg som används under sommaren. Ser man till detta så kanske exempelvis shorts och badbyxor dessutom ger en större effekt: en t-shirt tar man, trots allt, av sig med jämna mellanrum.

Tips på hur du ska tänka med dina företagskläder

Utöver den lite mer långsiktiga tanken gällande klädesplagg så tänkte vi även ge några andra gångbara tips. Vi gör detta i form av punkter, men innan dess så ska vi fortsätta lite till med t-shirten. Det kanske låter som att det är ett dåligt plagg att använda. Det är det inte, vår tanke är enbart att den bör kompletteras. Ser man till en t-shirt så finns det emellertid några tips att ta del av.

Ett sådant gäller utformning utifrån målgrupp. Vem ska använda t-shirten i fråga? Handlar det om ett yngre klientel så är det dels viktigt att välja rätt passform och dels att också välja rätt färg. Ingen vill ha på sig en stor, boxig tröja i en skrikande färgskala – det gäller även om de ska arbeta i din butik. Man vill se snygg och modern ut även om man har på sig arbetskläder.

Det kanske är så att en snygg piketröja kan vara en bättre, mer smakfull lösning som används mer frekvent – på exempelvis golfbanan? Se över vilka som ska använda plagget och till vilket sammanhang. Att trycka en logotyp på en t-shirt bara för att kommer inte att ge någon effekt, den saken står klar.

Med det sagt, här kommer ytterligare några tips gällande företagskläder.

  • Less is more: Du behöver inte ha den största logotypen för att synas. Det handlar om att synas på ett snyggt sätt också – något som återigen återkopplar till passform och färg. Plaggen ska vara snygga och stilrena snarare än skrikiga och påträngande. Handlar det om anställda på en restaurang så vill man se en inbjudande enhetlig klädsel där kanske namnet på servitrisen syns på blusen. Man vill inte se namnet på restaurangen över hela ryggen eller över hela förklädet. Kunden är inte dum – han/hon vet nog var hen äter, eller hur?
  • Stick ut, då det behövs: Det finns undantag från det stilrena och sobra också. I samband med exempelvis mässor så kan man behöva skilja sig från mängden och visa att man finns. Där kan man definitivt använda sig av plagg av mer udda färger – orange, exempelvis – och större logotyper som verkligen signalerar den egna närvaron och vilken man är.
  • Den röda tråden: Ett tips till många är att börja om från början. Många företag spinner vidare i gamla hjulspår och använder sig av en logotyp som, milt uttryckt, kanske inte borde ha sett dagens ljus. Vill man verkligen ha den tryckt på en massa kläder, på bilar och på exempelvis muggar? De flesta skulle tjäna på att kontakta en formgivare och skapa sig ett bättre uttryck för företaget. Den röda tråden ska dels upptäckas och sedan också följas inom företaget. Målet är att folk ska kunna se en del av din logotyp och direkt kunna tänka att det är ditt företag som det handlar om. Tänk exempelvis – utan jämförelse i övrigt – på Apple, på Coca-Cola eller på Nike. Ta fram något unikt! Läs mer om tryck på denna hemsida: 4sign.se