Profil & Tryck

From the Blog

Visitkort från någon av Stockholms tryckerier

Har det hänt dig någon gång att du har träffat flera nya bekanta på en och samma gång? När man är den som är ny i en grupp av människor som man träffar för första gången, och man går runt och hälsar på många nya bekantskaper, kan det lätt hända att när man har gått hela rundan och hälsat på alla, har man ingen aning om vad alla de nya människorna hette. De sa ju sitt namn, och du sa ditt – men vad sjutton hette de?

Du är säkert inte ensam om att ha upplevt en sådan sak. Långt ifrån. Det är därför som vi har för vana att ta med sina egna visitkort, och dela dem med nya bekantskaper. Och så får man visitkort av de nya bekantskaperna och kan på så sätt slippa känna sig dum för att man inte minns alla nya namn.

Visitkort som underlättar nya bekantskaper

Har man bara visitkort, där det står vad man heter, var man jobbar och hur man kommer i kontakt med dig, så underlättar det för dem som ska lära känna dig, både att minnas vem du var och sedan hur de ska komma i kontakt med dig efteråt. I stället för att dra fram mobilen och fråga efter numret, vilket kan verka oförskämt i vissa kulturer (inte i svenska dock), så kan det vara mer diskret att bara räcka över sitt eget visitkort och hoppas på att den andra har sitt visitkort att ge dig. Om du överräcker ditt visitkort först, är det en vink om att du gärna vill ha den andras visitkort.

Skaffa visitkort som hjälper i affärssammanhang

Så om man nu ska ha visitkort, hur ska det se ut? Vi har redan konstaterat att visitkortet ska ha namn, kontaktuppgifter; helst både mobilnummer och e-postadress. Sedan ska man skriva ner vart det är som man jobbar, vad företaget heter och så vidare. I Stockholm finns det flera tryckerier, som kan ta på sig att trycka dina visitkort. Vilka färger som man ska ha på sitt visitkort, beror på inom vilken bransch man jobbar. De flesta företag har sin logga och valt ut vilka typsnitt som man ska använda när man representerar företaget. Men man kan även använda sina egna privata visitkort när man träffar nya bekanta. Huvudsaken att man har visitkort som man kan ge bort.